Iespēju izpēte un ieviešana sūkalu izmantošanas ražošanai glikozes-galaktozes sīrupu un tā tālākai izmantošanai pārtikas produkt

Programmas nosaukums:
Igaunijas-Latvijas pārrobežu
UK lēmuma datums:
10.01.2017
Investīciju prioritāte:
3 (d) atbalstīt MVU spēju attīstīties izaugsmes un inovāciju procesos
Programmas prioritāte:
IL 1. Aktīva un atraktīva uzņēmējdarbības vide
Projekta Nr.:
Est-Lat44
Projekta nosaukums:
Iespēju izpēte un ieviešana sūkalu izmantošanas ražošanai glikozes-galaktozes sīrupu un tā tālākai izmantošanai pārtikas produkt
Projekta nosaukuma saīsinājums:
Whey valorization
Kopējais projekta partneru skaits:
2
Piešķirtais programmas finansējums projektam, EUR:
409013.27
Kopējais projekta budžets, EUR:
536349
Projektā mērķu, aktivitāšu un sasniedzamo rezultātu kopsavilkums (LV):
Iespēju izpēte un ieviešana sūkalu izmantošanas ražošanai glikozes-galaktozes sīrupu un tā tālākai izmantošanai pārtikas produktos („Whey”) Mērķis: pilnveidot sīrupa ražošanas tehnoloģiju, atdalot laktozes šķīdumu no sūkalām. Projekta rezultātā plānots veikt tirgus izpēti piena sūkalu turpmākai izmantošanai pārtikas ražošanā, veikta laktozes sīrupu sensorā vērtēšana, ķīmiskā un mikrobu analīze, jauna produkta izveide un testēšana, patērētāju pētījums par jaunizveidoto produktu, jaunizveidotā produkta analīze, ražošanas procesa optimizācijas procesa parametru izstrāde, lai varētu uzsākt no sūkalām iegūto laktozes sīrupa ražošanu. AS “Smiltenes piens” projekta ietvaros iegādāsies arī iekārtas laboratorijas analīžu veikšanai rūpnieciskajā līmenī.
Projekts uzsākts:
01.02.2017
Projekts pabeigts:
31.01.2020

Projekta partneri

Partnera statussPartnera nosaukumsPartnera valstsPlānošanas reģionsLV partnerim piešķirtais programmas finansējums, EURLV partnera nacionālais līdzfinansējums, EURKopā, EUR
VadošaisCompetence Center of Food and Fermentation TechnologiesIgaunija.N/A323531.8584727.65408259.5
IesaistītaisSmiltenes Piens, A/SLatvijaVidzemes94130.1233959.38128089.5