Projektā mērķu, aktivitāšu un sasniedzamo rezultātu kopsavilkums (LV):
Projekta mērķis ir izmantot pārrobežu pieredzi, lai izstrādātu jaunus pielietojumus pākšaugu frakcijām, tostarp olbaltumvielu koncentrātiem un šķiedrvielām, dažādās pārtikas kategorijās, tostarp gaļas un piena produktu hibrīdos un maizes izstrādājumos, aizstājot vai daļēji aizstājot dzīvnieku izcelsmes sastāvdaļas, piemēram, gaļu, pienu un olas. TFTAK sniedz plašu pieredzi alternatīvu olbaltumvielu produktu, ekstrūzijas tehnoloģiju un ilgtspējīgu pārtikas risinājumu izstrādē, savukārt Alojas sniedz plašu pieredzi lauksaimniecības un pārtikas preču, tostarp olbaltumvielu un cietes, ražošanā.
Inovācijas virza patērētāju tendences attiecībā uz ilgtspējību un uzturvērtību, ekonomisko efektivitāti un uzlabotu produktu kvalitāti.
Projekta ietvaros tiks izstrādāti:
1) Pākšaugu olbaltumvielu un šķiedrvielu produktu prototipi, kas pielāgoti 3 dažādām pārtikas kategorijām (gaļas hibrīdi, piena produktu hibrīdi un maizes izstrādājumi) un 1 pārtikas sastāvdaļu kategorijai – teksturētiem augu proteīniem.
2) Mērjami tehnoloģiski risinājumi pākšaugu olbaltumvielu integrēšanai pārtikas ražošanas procesos.
3) Zināšanu nodošanas materiāli pārtikas nozares ieinteresētajām personām. Papildus projekta partneriem citi ieguvēji ir pārtikas ražotāji, kuri iegūs piekļuvi jauniem olbaltumvielu pielietojumiem, un patērētāji, kuri gūs labumu no ilgtspējīgas un inovatīvas pārtikas izvēles